Kenneths Mumsiga Äppelkaka

(6 personer)

1,4 kg Äpplen

200 gr Sötmandel

150 gr Mandelmassa

250 gr Äkta smör

½ dl Strösocker

Ströbröd

Gör så här:

  1. Skålla sötmandeln, ta bort skalet och grovhacka

  2. Skala äpplena, kärna ur och skiva

  3. Smörj en 2 liters form med smör och strö den med ströbröd i botten och på kanter

  4. Bred ut ett lager med ca hälften av de skivade äpplena

  5. Strö över den grovhackade sötmandeln

  6. Riv mandelmassan över formen och fördela den

  7. Strö över strösockret

  8. Bred ut ett lager med resten av de skivade äpplena

  9. Strö över ströbröd

  10. Lägg på resten av smöret i klickar

  11. Grädda i ugn 200 grader, ca 40 min

  12. Prova ibland med sticka, klar när äpplena känns mjuka

  13. Servera den ljummen med kall vaniljsås

  14. Muuummms!!