Fragilitébotten:
50 g Sötmandel (finns mandelmjöl att köpa)
1 dl Vetemjöl
3 dl Strösocker
5 Äggvitor
Fyllning:
3 dl Vispgrädde
4-5 msk Lingon
Garnering:
2 dl Vispgrädde
Blockchoklad
Citronmeliss
Lingon
Marsipan i form av ett K
Gör så här:
Skålla, skala och mal mandeln
Blanda ihop mjöl och mandel
Vispa äggvitorna till hårt skum, häll i sockret lite i taget under vispningen
Rör i mjöl och mandelblandningen
Bred ut smeten i en panna med bakplåtspapper, ca 1-2 cm tjockt
Grädda ca 20 minuter på 175 grader, i nedre delen av ugnen
Medan bottnen svalnar, blanda lingonen med vispad grädde
Smeta ut blandningen på den uppvända bottnen
Rulla ihop bottnen med lingongrädden, skär i lagom bitar
Ställ på högkant
Smält blockchoklad häll i
en strut med litet håll,
spritsa ut tunna rutmönster på bakplåtspapper, låt
stelna
Skär ut marsipanen till K
Garnera med
vispad grädde, chokladen, marsipanen,
ett par lingon och citronmelissen
Länk: Till Kennethklubben Framsidans eminenta dokumentering av proceduren