Kenneths Festlåda

(4 personer)

1 kg Fläskfilé

300 g Potatischips ( valfri smak )

400 g Färska champinjoner

Smör

Mjölk

Mjöl

Salt & peppar

3 dl Grädde

1 dl Västerbottenost, riven ( eller liknande typ )

Gör så här:

  1. Skär fläskfilén i skivor, krydda och bryn den

  2. Skiva champinjonerna och bryn dem i smör, gör en stuvning av dem ( ca 5 dl )

  3. Varva fläskfilé och chips i olika lager i en ugnsfast form, avsluta med ett chipslager

  4. Tryck till lätt med handen för att packa chipsen

  5. Häll över grädden och låt den dra två minuter

  6. Häll över stuvningen och toppa med den rivna osten

  7. Grädda i ugn ca 225 grader tills chipsen mjuknat och osten fått en gyllenbrun färg ( ca 15 minuter )

Serveras med ett vitt brytbröd och en grön sallad

Denna läckra rätt avnjuts bäst tillsammans med en öl av märket Zeunerts eller Sundsvalls Öl