1 kg Fläskfilé
300 g Potatischips ( valfri smak )
400 g Färska champinjoner
Smör
Mjölk
Mjöl
Salt & peppar
3 dl Grädde
1 dl Västerbottenost, riven ( eller liknande typ )
Gör så här:
Skär fläskfilén i skivor, krydda och bryn den
Skiva champinjonerna och bryn dem i smör, gör en stuvning av dem ( ca 5 dl )
Varva fläskfilé och chips i olika lager i en ugnsfast form, avsluta med ett chipslager
Tryck till lätt med handen för att packa chipsen
Häll över grädden och låt den dra två minuter
Häll över stuvningen och toppa med den rivna osten
Grädda i ugn ca 225 grader tills chipsen mjuknat och osten fått en gyllenbrun färg ( ca 15 minuter )
Serveras med ett vitt brytbröd och en grön sallad
Denna läckra rätt avnjuts bäst tillsammans med en öl av märket Zeunerts eller Sundsvalls Öl